לקראת החורף, האפצ'י, הנזלת והחום, האם יש לתטא הילינג מה להציע לנו מעבר לטישו?
וירוס השפעת
שפעת הינה שם עממי לכל המחלות המתאפיינות בנזלת, חום, כאב גרון, שיעול ולעתים גם כאבי עצמות ושרירים. וירוס השפעת אחראי אישית לעורר בערך 90% מהתסמינים הללו ולכן נדבר עליו.
מהו וירוס?
מבחינה ביולוגית, וירוס, או בשמו העברי – נגיף, הינו יצור זעיר, לרוב חסר יכולת תפקוד עצמאית, הזקוק לתא חי שיספק לו את כל צרכיו – חומרי בניין, פינוי פסולת וניידות. הוירוסים מצאו דרך מתוחכמת מאד להיכנס לתאי הגוף: הם מתחזים למשהו שהתאים חושבים שנועד עבורם וכך מוכנסים דרך הדלת הראשית.
מרגע שפלשו, הוירוסים משתלטים על התא והופכים אותו לבית חרושת לייצור וירוסים. הוירוסים החדשים יוצאים מתוך התא ומדביקים תאים אחרים באותה הטכניקה. וירוס השפעת גם יוצר גירוי לעיטוש או שיעול כדי שנפיץ אותו ברבים.
כיצד מתגונן הגוף בפני וירוסים?
צוידנו במערכת חיסון גאונית. כשמערכת החיסון במיטבה, היא מנטרלת וירוסים בטרם חדרו לתאים, ואם חמקו מידה, יש לה אמצעים לזהות את התאים הנגועים ולטפל בהם.
אלא שמערכת החיסון לא תמיד במיטבה. מצבים רגשיים שונים ואמונות שונות מעכבים אותה. כדי לחזק אותה, מציעה לנו תטא הילינג לצלול לעומק האמונות הלא מודעות שלנו המחלישות את מערכת החיסון וכך למעשה ליצור חיסון טבעי מהשורש.
* דעו, מחלה היא דרכו של הגוף למסור לנו שמשהו באיזון שלנו הופר. כשנצליח להבין את המסר – לא נזדקק עוד למחלה ונוכל להחלים.
אמונות הקשורות לנגיף השפעת
חוסר ראויות (Worthiness issues)
עבורי, אחד הגילויים המרעננים של ויאנה סטייבל, מייסדת תטא הילינג, הוא שאנחנו מושכים אלינו מחלות באותו אופן שבו אנחנו מושכים בני זוג – דרך האמונות השליליות המשותפות שלנו. לגבי הוירוסים אומרת ויאנה – הם נמשכים אלינו כאשר תחושת הערך העצמי שלנו צונחת. לא מדובר בתחושת חוסר ראויות או ערך עצמי ירודים באופן כרוני, אלא בשיאים הנמוכים של הערך העצמי אשר הופכים אותנו מועדים להידבקות.
ויאנה מספרת איך גילתה זאת – היא טיפלה באישה עם הרפס המין. הטיפול גרם לנסיגה זמנית של הוירוס, עד ההתפרצות הבאה. באחד הטיפולים קיבלה ויאנה שעליה להעניק לוירוס את אותן למידות שהיא מקנה לאישה וכך הוא לא יזדקק לה יותר. אמונות כמו איך להרגיש אהוב, בעל ערך וכדומה. לאחר מכן נעלמו סימני ההרפס וגם בדיקת הדם הראתה שלא נותר ממנו זכר.
משך דגירת נגיף השפעת מההדבקה ועד להתפרצות המחלה הוא לרוב 1-7 ימים. כדי להרפא נחפש מה קרה בימים הללו. למשל, פנתה אלי אישה שעות ספורות לפני שהיתה אמורה להופיע והנה היא מוטלת במיטתה, עם חום, כאבים בכל הגוף, לא מסוגלת לזוז. בימים שקדמו לכך היא שהתה לצד אנשים חולים וזה סיפק הסבר 'הגיוני' למחלה. אולם, כאשר התבוננו לעומק, מצאנו שבפעם האחרונה בה הופיעה, היא יצאה מתוסכלת, תסכול שלא ממש זכה להתייחסות. כעת צפו אותם זכרונות מודחקים ולחשו "לא תצליחי, את לא מספיק טובה…". בתהליך הריפוי בחנו אחד לאחד את הדברים מהם לא היתה מרוצה בהופעתה והגענו לשורשים הרגשיים שלהם עד שיכולנו לרפאם. התוצאה היתה מהירה. כבר במהלך השיחה נעלמו כל סימני המחלה, והיא הופיעה באותו הערב בהצלחה גדולה!
אסור לי לנוח
חלק מאתנו איננו מאפשרים לעצמנו לנוח, אלא אם אנחנו חולים. בדקו את האמונה "מותר לי לנוח בלי להיות חולה" "אני יודע/ת איך לנוח בלי להיות חולה". אם מחלה זו הדרך היחידה שלכם לקחת חופש ממרוץ החיים, טפלו בכך ושנו זאת כדי שתוכלו לטוס להוואי בלי לחלות מכך שהרשיתם לעצמכם לנוח…
תשומת לב
"כדי לקבל תשומת לב עלי להיות חולה". זו אמונה שמתפתחת בעיקר בתקופת הילדות. הורים נוטים לעתים להעניק לילד תשומת לב מוגברת בעת מחלה וכך נוצרת אצלו מוטיבציה סמויה להיות חולה. פתרו את ההרגל לקבל תשומת לב באמצעות מיחושים פיזיים ובקשו מהבורא ללמד אתכם איך לקבל יחס מבלי להיות נזקקים או חולים.
ואם אתם הורים לילדים צעירים, הנה לכם עצה מפי חברתי י':
היא אמרה לילדים שלה, "לא נוח לי כשאתם חולים ללא התרעה. לכן, אני נותנת לכם לבחור שלושה ימים בשנה שבהם אתם מודיעים לי שבוע מראש ותקבלו חופשת מחלה בבית, בלי להיות חולים." מה אני אגיד לכם, היא אומרת, זה עובד. הילדים שלי בריאים.
רגשות שליליים
בספרו "נס ה-pH" אומר המחבר רוברט א. יאנג שהגוף זקוק ל-pH מעט בסיסי (ההיפך מחומצי) לצורך תפקוד אופטימלי. מזונות מסוימים, אומר יאנג, גורמים לחומציות יתר בגוף (למשל מזונות מעובדים, בשר, חלב) ובכך מזיקים לו, אולם רגשות שליליים יוצרים אפקט חומצי גדול פי 2-3 מאשר המזונות הללו. כלומר, הדרך לבריאות עוברת דרך שמחה, סיפוק, אהבה, שלווה ושאר חברים. ניקוי האמונות המייצרות תסכול, כעס, חרטה, בושה, פחד ועוד, יועיל לנו לפחות כמו דיאטה טבעונית קפדנית. אגב, תופעות הלוואי של ניקוי מסוג זה הינן מרחיקות לכת!
וירוסים כתודעה קולקטיבית
ויאנה מתייחסת לוירוסים כאילו היו תודעה קולקטיבית. אולי בגלל שהחדירה שלהם אלינו דומה לחדירתה של התודעה קולקטיבית. פעמים רבות איננו ערים לתודעה הקבוצתית בה אנו חיים ואנו מקבלים אותה כאילו היא שלנו. תודעה של מלחמה, של צורך במשפחתיות, בכסף ועובדה ועוד. יש לנו גם אמונות ספציפיות המתקשרות לשפעת ונותנות לה את כוחה המתפרץ כמגפה – אמונות כמו – 'מי שהולך יחף בחורף חולה', 'מי שהיה בקרבת אדם חולה נדבק' וכדומה.
כדי להיות פגיעים פחות לוירוסים, כדאי להיות ערים לתודעה הקולקטיבית בה אנו חיים ולמידת השפעתה עלינו, ואז למצוא בתוכנו דרכים להיות פחות נתונים למרותה. למשל, אנחנו יכולים ללמד את עצמנו איך להשתלב בחברה גם בלי להיות כמו "כולם". ושזה אפשרי. איתור האמונות המגבילות ואופן הטיפול בהן נעשה כפי שאנו לומדים במהלך קורס תטא הילינג יסוד.
יכולת הסתגלות לשינויים
נאמר על וירוס השפעת שיש לו יכולת השתנות מהירה המערימה על מערכת החיסון ומונעת ממנה לזהות שהוא המנוול משנה שעברה ולכן הוא מצליח לחולל כל כך הרבה תחלואה. אולם, למרות תכסיסיו, לא כולנו חולים. אני סבורה שלאנשים החסינים נגד תכסיסיו יש יכולת הסתגלות גבוהה השומרת על תחושת הערך העצמי שלהם במצבים מגוונים. אם שינויים קשים לכם, בדקו מה גורם לכך עד שתוכלו להגיב בקלות לנסיבות החיים המשתנות. זה יעזור להרחיק את השפעת.
סיכומון
לתשומת לבכם החומלת – אם למרות כל האמור לעיל חליתם, זה לא אומר שנכשלתם כמטפלים או שתטא הילינג לא עובדת. זה אומר שהערך העצמי שלנו הינו משאב עדין הדורש תחזוקה מתמדת. החוסן, או שמא נקרא לו חיסון במקרה הזה, נוצר מתוך הקשבה פנימית ופתרון סוגיות השורש המערערות על הערך העצמי שלנו, על השלווה והאושר שלנו. השפעת איננה האויב. היא עוזרת להצביע על המקומות בחיינו שעדיין לא פתרנו עד תום.
מאחלת לנו חורף בריא
נגה.