נשמח לעזור לך
טלפון: 052-3228856
כתבו לי לוואטסאפ ואחזור אליכם
 [email protected]

טיפול בילדים באמצעות תטא הילינג

ילדים שונים ממבוגרים. לוקח זמן עד שהם לומדים לדבר ועד שבדיקת השריר שלהם מתחילה לעבוד, והם גם מאד מושפעים מההורים שלהם. איך אפשר לעזור להם בתטא הילינג? 

משחק ילדים – טיפול בילדים באמצעות תטא הילינג

כשהייתי קטנה, נפלתי וקיבלתי מכה. אמא הרימה אותי על הידיים, חיבקה, נשקה, אמרה מילה קטנה וכל הכאב נמחה ברגע. זה היה כמו קסם. האמנתי בכל לבי שאמא שלי קוסמת. אחרי שנים יישמתי את זה על ילדים אחרים והקסם עדיין עבד!

ילדים כל כך פתוחים לריפוי על ידי חיבוק נשיקה, מילה טובה וכמובן פלסטר. במילים אחרות – ילדים מאד פתוחים להילינג אנרגטי. מעבר לכך, רוב הילדים גם מודים בקלות בכעסים שלהם, בפחדים ושאר חסמים ולכן תטא הילינג יכולה מאד להתאים לכל סוג של טיפול בילדים, כולל הפרעות קשב וריכוז, בריחת שתן ומחלות שונות.

טיפול בילדים באמצעות תטא הילינג מעט שונה מטיפול במבוגרים, במיוחד בגיל הרך. מאמר זה מהווה מדריך למאפיינים הייחודיים של טיפול בילדים. נסו ותהנו!

כל גיל והתרגיל שלו

בעת טיפול בילדים באמצעות תטא הילינג אנחנו מבחינים בין שלוש קבוצות גיל:
טיפול בילדים קטנטנים שעדיין אינם מדברים.
טיפול בילדים שמדברים אך בדיקת השריר שלהם עדיין איננה בשלה (לרוב גילאי שנתיים עד גיל 6).
טיפול בילדים שמדברים ובדיקת השריר שלהם עובדת (לרוב מעל גיל 6).
המאמר בנוי על פי חלוקה זו.

סמכות הורית

כמטפלים יש לנו רצון טבעי לעזור לסביבה, כולל לילדים, אלא שילדים מגיעים בעסקת חבילה. יש להם גם הורים. על מנת לעשות טיפול לילד, אפילו אם הוא אחיין או נכד, יש לבקש רשות מפורשת מהוריו. זכותם לקבוע איזה סוג של טיפול יקבל ילדם.

אם אתם סבורים שההורים עושים טעויות חמורות והם אינם נכונים להקשיב לכם, אתם מוזמנים לפנות לרשויות המתאימות על מנת שיטפלו בכך על פי החוק. תטא הילינג איננה מעניקה לנו רשות לעקוף את הסמכות ההורית.

טיפול בילדים שעדיין אינם מדברים

האופי המולד שלנו מורכב בעיקר מאמונות לא מודעות ברמה הגנטית, היסטורית ונשמתית. לעתים כל מה שנדרש כדי ליצור שינוי משמעותי באיכות חיי המשפחה הוא לפתור אמונה של תינוק באחת מרמות אמונה אלו. כיצד עושים זאת?

תטא הילינג מאפשרת לנו לשוחח עם תינוקות ואפילו עם עוברים בשעת הצורך. זו איננה שיחה מילולית רגילה אלא שיחה על חושית המתנהלת עם ה'אני העליון' של התינוק, אותו חלק בתודעה שבאמצעותו ניתן לשוחח גם עם בעלי חיים, צמחים ועצמים דוממים. הפניה ל'אני העליון' נעשית באמצעות התחברות לבורא ובקשה שיצור את הקשר עם ה'אני העליון' של התינוק. התינוק יכול לבחור אם להופיע בפנינו או לא. מרביתם שמחים כשפונים אליהם.

הנה דוגמא לשיחה עם ה'אני העליון' של תינוק:
תינוק אושפז בבית חולים עם חום גבוה. לאחר שהחום לא ירד, הוריו התקשרו למטפל לבקש סיוע דחוף. המטפל פנה לבורא וביקש לשוחח עם האני העליון של התינוק. התינוק לא רצה לשוחח ואמר שהוא מתלבט אם בכלל להיות כאן (כלומר, לחיות). באותו רגע קרקרה הבטן של המטפל ודעתו הוסחה אל האוכל שהתבשל במטבח. התינוק קלט את התשוקה לאוכל והחל להיזכר בדברים שגם הוא אוהב ושלמענם הגיע לכאן. באותו הרגע הוא ביקש ריפוי עבור עצמו. ההורים, שהיו בבית חולים, דיווחו שבדיוק באותו הזמן חומו ירד!

טיפולים מהסוג הזה הם לרוב קצרים, ויש להם פוטנציאל גדול. כמו טיפול בילדים המתנהל באופן מילולי, גם בעבודה עם ה'אני העליון' ניתן לאתר אמונות שונות ולטפל בהן. עם זאת, מאחר וילדים מאד קשורים להוריהם ומושפעים מהם, הצלחה מלאה של טיפול בילדים פעמים רבות מצריכה גם טיפול בהוריהם. עוד על כך בסעיף הבא.

טיפול בילדים שמדברים ובדיקת השריר שלהם עדיין איננה מדויקת (לרוב גילאי 2-6 שנים)

כתינוקות, אנו "מתוכנתים" להתביית על התדר של ההורים. זה מתחיל ברחם. לצד חומרי המזון שמספק לנו חבל הטבור הוא מעביר אלינו גם מולקולות רגשיות של אמא הזורמות בדמינו כאילו היו שלנו. אנו גם סמוכים אל ליבה הפועם בקצב משתנה, אל מעיה ושאר האיברים המגיבים לרגשות השונים, ודרכה לומדים להרגיש את העולם. קליטת הרגשות ממשיכה באופן מטפיזי אל חושי לאחר הניתוק הפיזי מהרחם.

ילדים כה מכוונים לקלוט את התדר הרגשי של הוריהם, שהם מזהים גם רגשות נסתרים כמו פחד, אשמה, ויאוש. אצל חלקם רגשות אלו מתבטאים כמחלה. מדוע הילדים הם אלו שחולים בתגובה לרגשות ההורים מבלי שההורים עצמם חולים?
ילדים אינם יודעים מה מקור הרגשות של הוריהם. מתוך שהם סבורים שהעולם מסתובב סביבם, הם עלולים לחוש אשמים במצוקת ההורים. למשל, בעת טיפול בילדים שהוריהם התגרשו, פעמים רבות עולה האמונה שהם אשמים בגירושין. על פי אמונתם, לו רק סידרו את החדר או הביאו הביתה ציון טוב יותר, הגירושין היו נמנעים.
מרבית ההורים סגלו כלים להתמודדות עם רגשותיהם בעוד הילד עדיין לומד זאת. לכן, מצוקת ההורה עלולה להציף אותו.
הורים פעמים רבות אינם מרשים לעצמם להראות חולשה ליד ילדיהם. אם מחלה נתפסת כחולשה, ההורים ימנעו מלהיות חולים, והילדים יבטאו את החולשה שההורים נמנעים מלבטא.
ילדים הם הילרים טבעיים. הם לוקחים על עצמם את רגשות הוריהם במטרה לרפא אותם. אולי זו הסיבה שאנחנו מרבים לנשק ילדים. הנשיקה "שואבת" אהבה נקיה מתוך הילד, אולי כדי לרפא את עצמנו? טיפול בילדים יכול לעזור להם לסמוך שהוריהם יודעים איך להתמודד עם מה שקיים בחייהם כך שיפסיקו להרגיש צורך לרפא אותם.
מתוך ההבנה של הקשר הנפוץ בין מצוקת ילדים לבין מה שעובר על הוריהם, במקום לעשות טיפול בילדים צעירים עדיף לטפל דוקא בהורים. לרוב, כשנצליח לעזור להורים לפתור את מצוקתם, נצליח גם לפתור את המצוקה של הילד, אפילו מבלי שנטפל בו ישירות. חשוב לציין בפני ההורים שאיננו חושבים שהם משליכים על הילד את מצוקותיהם, אלא שילדים קולטים את מצוקת הוריהם מהאויר ומנכסים אותה לעצמו.

דוגמא: לחלק מהילדים קשה להיפרד מההורים כשהם הולכים בבוקר לגן. לכאורה זו בעיה של הילד המתקשה לשאת את הפרידה, אולם, פעמים רבות מתגלה כי להורים יש קשר לקושי. אולי ההורה מרגיש כאילו הוא נוטש את ילדו והילד מרגיש את המצוקה. ואולי קשיי הפרידה של הילד מעצימים באופן פרדוקסלי את תחושת הערך העצמי של הורה. פרידה קלה היתה עלולה ליצור אצל ההורה תחושה שהוא חסר משמעות לילד. בשני המצבים, במקום טיפול בילדים עצמם, לרוב מספיק שנעבוד עם ההורים על חיזוק ביטחון עצמי עבור תחושת הנטישה או הערך העצמי. זו עסקה משתלמת ביותר – שניים במחיר של אחד.

*טיפול בילדים צעירים שכבר יודעים לדבר יכול לכלול הפתעה קטנה. חלקם זוכרים באופן מעומעם את חייהם הקודמים. ניתן לשאול אותם מה היו בפעם הקודמת שהיו גדולים.

עד איזה גיל מטפלים בהורים במקום לעשות טיפול בילדים?

עד גיל שלוש אני ממליצה לעבוד כמעט אך ורק עם ההורים, וככל שהילד גדול יותר לשלב בין טיפול בהורים לבין טיפול בילדים. יש כמובן חשיבות לאופי הילד והוריו ולמזיגה ביניהם ועל כן מומלץ להתייעץ בנושא עם הבורא.

אני זוכרת שילד בן שש הגיע אלי לטיפול. לאחר חצי שנה של התלבטות, הוריו לא הצליחו להחליט האם להשאיר אותו בגן או להעלות אותו לכיתה א' וכעת נותרו שבועיים עד לפתיחת שנת הלימודים. ההורים החליטו לאפשר לילד לבחור. כששאלתי אותו מה הוא מעדיף הוא אמר לי "תראי…" והתחיל למנות את כל השיקולים בעד ונגד ששמעתי מהוריו. שאלתי אותו אם היה רוצה להבחין בין הדעות שלו לדעות של הוריו. הוא רצה, וקיבל את הלמידה מהבורא. רגע אחרי זה שאלתי אותו מה הוא רוצה והוא ענה – "לעלות לכיתה א'!". ואז רץ לערמת ספרים שהוריש לו ילד שעלה לכיתה ב'.

נדמה היה שהטיפול שלם, ולכן לא עשיתי טיפול להוריו. אולם, במהלך שנת הלימודים הילד נתקל בקשיים וההורים הצטערו שהעלו אותו לכיתה א'. בדיעבד, אני חושבת שהיתה תועלת לעבוד גם עם ההורים. ללמד אותם לחוש יותר בנוח לשחרר את הילד להתמודד עם הבחירות שלו, לסמוך יותר על עצמם כהורים שהעניקו לילד כלים ראויים להתמודדות עם אתגרים ובכלל, להרגיש שלמים עם עצמם ועם ההחלטות שלהם. אמונות אלו היו יכולות לחסוך לילד חלק מקשיו.

בדיקת שריר למי שהבדיקה איננה עובדת אצלו (תינוקות ואחרים)

טיפול בילדים צעירים איננו מחייב ויתור על בדיקת השריר. מישהו אחר יכול לייצג את הילד ולבדוק דרכו את אמונותיו. כיצד זה נעשה?
מבקשים את הסכמת הילד בצורה פשוטה ומזמינה (בעבודה עם תינוק פונים ל'אני העליון' שלו).
בהנחה שיש הסכמה, ניתן לפעול בשתי דרכים – ההורה יכול פשוט להניח יד על הילד או לאחוז פתק עם שמו וכך להתחבר מיידית לתודעה שלו, או, שנבקש מהבורא שיעשה את חילופי הזהות למשך הטיפול.
מוודאים בבדיקת שריר שהייצוג עובד. (ההורה אומר "קוראים לי________" ואומר את שמו. התשובה אמורה להיות שלילית. אחר כך "קוראים לי ______ " ואומר את שם הילד. התשובה אמורה לצאת חיובית. זה עובד כמו קסם!)
בעת טיפול בילדים חסרי סבלנות וריכוז אני מעדיפה לעבוד רק עם ההורה המייצג אותם ולשחרר אותם לעיסוקיהם.

דוגמא:

אמה של ילדה בת שלוש סיפרה שמזה חודש ביתה הולכת לגן בריאה, וחוזרת אחרי כמה שעות חולה. בבית היא מחלימה תוך כמה ימים, אולם לאחר יום יומיים בגן הילדה שוב חולה. בקשנו את הסכמת הבת לטפל בה. הילדה הסכימה והלכה לישון. כאשר ביקשנו את נקודת המבט של הבורא לתחלואה החוזרת של הילדה, ראינו שהילדה מפחדת מאחת הסייעות בגן. הסייעת דרשה ממנה להקפיד על כללי הגן והאופן בו עשתה זאת התפרש אצל הילדה כחוסר אהבה והערכה. פרשנות זו החלישה את מערכת החיסון שלה והוירוסים חגגו. בקשנו מהבורא ללמד את הילדה להרגיש אהובה ובעלת ערך גם כאשר באים אליה בדרישות תקיפות (תרימי צעצועים, אל תרוצי וכדומה), ולדעת להרגיש בעלת ערך גם כאשר מישהו חושב אחרת ממנה. הלמידות הלכו ישירות לילדה הישנה שנת ישרים. למחרת הילדה התעוררה בריאה ומאז הפסיקה לחלות בתדירות כה גבוהה.

טיפול בילדים שבדיקת השריר שלהם עובדת (בממוצע גילאי 6-10 שנים)

נוכחות ההורים בעת טיפול בילדים

כמטפלים, המטרה שלנו היא ליצור סביבה בטוחה ונוחה עבור המטופלים שלנו כך שיוכלו להשתחרר מהאמונות החוסמות אותם ולחולל את הריפוי המיוחל. בגיל צעיר ילדים לרוב זקוקים לנוכחות הוריהם כדי לחוש בטחון, אולם, עם בגרותו של הילד, נוכחות ההורים עלולה להוות הפרעה מסיבות שונות:
ילדים מסויימים חשים צורך להגן על הוריהם ולכן מסתירים מהם רגשות כואבים. נוכחות ההורים בעת טיפול בילדים אלו עלולה למנוע מהם להירפא תוך שהיא מנציחה את הדפוס הקיים.
אחרים חשים צורך להיות חלשים וילדותיים ליד הוריהם.כשההורים יוצאים מהחדר הם בדרך כלל נפתחים ומפגינים בטחון רב יותר. טיפול בילדים אלו יכול מעט להטעות ולכן כדאי לשאול את הבורא מה יגרום לילד להרגיש חופשי יותר.
יש ילדים שנפגעו מאד מהוריהם ורוצים לגרום להם סבל. בעת טיפול בילדים אלו הם עלולים לשקר ואף להעצים דברים שליליים רק כדי לפגוע בהורים.
יש ילדים אשר כחלק מתהליך בניית העצמאות שלהם אינם רוצים לשתף את הוריהם במה שעובר עליהם.
חלק מההורים מתקשים לשבת בחדר מבלי להתערב בטיפול. התנהלות כזו יכולה להפריע לילד להתבטא בחופשיות.
יש הורים המסרבים לראות שמצוקת ילדם יכולה להיות קשורה אליהם. בעת הטיפול הם ינסו להטות את השיחה לכיוונים אחרים.
יש הורים הסבורים שהם יודעים טוב יותר מילדם מה גורם למצוקתו והם מדברים "מעל לראשו" כאילו איננו נוכח כלל בחדר. הילד בתגובה, מפסיק להיות נוכח.
למרות כל האמור לעיל, בעת טיפול בילדים חשוב לזכור שההורים הם אלה שיזמו את הטיפול עבור ילדם ושהצלחת הטיפול תלויה בכך שירגישו בנוח עם כל ההיבטים של התהליך הטיפולי. רובם אינם מודעים להפרעה שנוכחותם עלולה להוות. להיפך. הם אוהבים, מודאגים וחושבים שנוכחותם תגביר את בטחונו העצמי. לכן, כאשר אנו מוצאים לנכון לעשות טיפול בילדים ללא נוכחות הוריהם, כדאי לשתף את ההורים בשיקולים שהוזכרו למעלה. יתרה מכך, אם ההורים חשים אי נוחות לאפשר לילד להיות לבד בטיפול, אפשר לעזור להם להבין ממה הם חוששים במטרה לפתור זאת. במהלך הדיאלוג כולו חשוב לא לשפוט את ההורים ואת הילדים ולא לבחור צד כדי ליצור אווירה מאפשרת ופותחת לבבות ברוח תטא הילינג.

טיפול בילדים ללא הוריהם יכול להתחיל כבר בגיל שש, במיוחד אם הם מכירים את המטפל וסומכים עליו, אך יש שבגיל 18 עדיין רוצים את נוכחות אמא או אבא איתם בחדר הטיפולים. אין נכון או לא נכון בהיבט זה של טיפול בילדים, ועל כן אני משאירה את הבחירה בידי הילדים. כאשר ההורים נשארים בחדר הטיפולים אני מנחה אותם להמנע מהערות והבעות פנים רגשיות, גם אם ברור להם שהילד איננו מדייק ואף מוליך אותי שולל. לילד מגיע אותו חופש כמו למבוגר לבטא רק את מה שהוא מצליח כרגע להודות בו בקול רם. אם הילד בחר להיות איתי לבד, אני שואלת אותו בסוף הטיפול אם היה רוצה שאשתף את הוריו במה שעלה ופועלת על פי בחירתו. לעתים, אני ממליצה לו בכל זאת לשתף אותם מתוך מחשבה שהשיתוף יסייע בידו.

היבטים התנהגותיים בעת טיפול בילדים

טיפול בילדים מצריך גישה שונה מאשר טיפול במבוגרים. רבים מהילדים רוצים להתנועע תוך כדי השיחה, או לשאול שאלות אישיות כמו – "למה יש לך שערות באף?" שיכולות לתת למטפל תחושה כאילו אינם מרוכזים בטיפול ואינם מעוניינים בו. למעשה, רובם מאד מתרגשים מהטיפול ומכך שמוענקת להם תשומת לב בלעדית, וההשתטות נועדה לפרוק את המתח וההתרגשות שהם חשים. אחת הדרכים לעזור להם להרגע היא לתת להם דבר מה לעסוק בו כמו ציור, בובה או תחפושת. מצאתי שהילדים שומרים על ריכוז מלא גם כשהטיפול נראה תזזיתי משהו. יתרה מכך, הם נהנים בו ומבקשים לחזור שוב ושוב, ומפיקים תוצאות של ממש בחייהם.

התנהלות השיחה בעת טיפול בילדים

רוב הילדים שהגיעו אלי עד היום ששו לשתף אותי במה שעובר עליהם, למרות שההורים חששו לעתים שיהיו סגורים. אני סבורה שהשיחה קלחה כי הרגישו שאני מכבדת אותם ומקבלת אותם בסבלנות כפי שהם. טיפול בילדים מצריך אהבה כלפיהם ואינני ממילצה לעבוד עימם אם אינכם נהנים מכך.

טיפול בילדים מעודד לפתח לקסיקון מלים פשוט הלקוח מעולם הדימויים שלהם. אני מסבירה להם אודות הבורא והנכונות שלו לעזור לנו, אודות אמונות לא מודעות, ואפילו על גלגולים קודמים אם יש בכך צורך. ברגע שהם רואים את ההקבלה לחייהם, הילדים מבינים בקלות. למשל, כך הבין ילד בן שבע שהשתתף בקייטנת ריינבו מהי למידה הניתנת על ידי הבורא: תרגלנו שידור וקליטת מחשבות (טלפתיה) באמצעות קלפים. כדי לשפר את ביצועיו, הילד ביקש מהבורא להוריד לו אפליקציה של מצלמה לקליטת מחשבות. זה כמובן עבד…

בדיקת השריר בילדים שהבדיקה אצלם עובדת

בעת טיפול בילדים בדיקת השריר היא משחק שרובם מתאהבים בו. ישנן כמה אפשרויות לבדיקה:
בדיקה בעמידה כאשר הגוף נע לפנים בתגובה להצהרה חיובית ואחורה בתגובה להצהרה שלילית.
בדיקה עם יד מושטת לפנים/הצידה. מפעילים לחץ קל על היד. בתשובה חיובית יש ליד יכולת להתנגד, בתשובה שלילית היד חלשה יותר. בבדיקה זו יש להניח גם את היד השניה על הילד כדי "לסגור מעגל" אנרגטי.
בדיקה עם האצבעות כמו במהלך קורס תטא הילינג יסוד.
טיפול בילדים וחילופי אנרגיה

ויאנה אומרת שבכל טיפול נדרשים חילופי אנרגיה כדי שהאדם יחוש ראוי לשמור את הריפוי וכדי שהתודעה שלו תרשום לפניה שהתרחש תהליך אנרגטי ולא סתם שיחת חולין. גם בעת טיפול בילדים ויאנה אומרת שרצוי שהם "ישלמו" לנו. למשל באמצעות ציור. המקרר שלי מלא בציורים מקסימים של מטופלים בני פחות מעשר וזו תערוכה מתחלפת המרוממת את לבי.

ויאנה מוסיפה טיפ קטן לגבי ריפוי יבלות. היא אומרת – אני נותנת לילדים שקל ו"קונה" מהם את היבלות. אחרי ששילמתי להם הם כבר לא יכולים לשמור אותן וכך הם נרפאים מהן. עדיין לא ניסיתי זאת. אשמח לשיתוף שלכם בנושא.

עד כאן לגבי טיפול בילדים. מוזמנים לכתוב ולשתף מנסיונכם ואף לשאול שאלות. דברים רלוונטיים יכנסו לאתר.

לוח ארועים

קטגוריות

ספרי תטא הילינג

לרכישת כל ספרי "תטא הילינג" בעברית

מועדון בוקר טוב

תחנת רענון לנפש – רבע שעה של שידור חי יומי שכל כולו קודש ליצירת מציאות

בכל יום נשפוך אור על היבט אחר של החיים שבו האמונות הלא-מודעות שלנו יוצרות מורכבות וקושי ונשתמש בכלים של תטא הילינג כדי לפתור אותן מהשורש.

לטעימה ממועדון הבוקר